top of page

2023-12-12 vyks penktasis komparatyvinis seminaras-diskusija

Atnaujinta: 02-01



Prof. dr. Aušra Jurgutienė, Sonatos Grėbliūnaitės nuotr.


2023 m. gruodžio 12 d. 16 val. kviečiame dalyvauti moksliniame seminare „Apie vaiduoklišką tekstą dekonstrukcijoje ir apie jo (ne)galimybę komparatyvistikoje“.


Pranešėja – Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto vyriausioji mokslo darbuotoja, profesorė Aušra Jurgutienė. Seminaras vyks Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto II a. salėje, Antakalnio g. 6, Vilniuje, taip pat bus transliuojamas nuotoliniu būdu.


Seminaro pretekstas – nauja prof. A. Jurgtienės knyga Dekonstrukcinių skaitymų užrašai, kurioje mokslininkė, derindama teorinius argumentus ir teksto interpretavimo pavyzdžius, iškelia dekonstrukcinių klausimų: kas yra teksto rašymo scena, kurioje laukiame kito atėjimo? Kas yra pati literatūra, ar turi ji aiškesnę tapatybę ir kaip į ją susigrąžinti autobiografiškumą ir istoriškumą? Ar teksto dekonstrukcijos, atveriančios jo interpretavimo beribiškumą, yra demokratijos stiprinimo garantai?


Tai klausimai, vengiantys kategoriškų atsakymų. Seminaro-diskusijos dalyviai kviečiami pasvarstyti apie jų poveikį šiuolaikinei komparatyvistikai, apie literatūros lauko ribas ir beribiškumą.


Prisijungimo nuoroda:


Meeting ID: 821 5409 5659

Passcode: 906387


Žiūrėkite seminaro įrašą:







0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page