top of page

Pasirodė naujas „Acta Litteraria Comparativa“, skirtas skonio tyrimams


Annie Spratt / unsplash.com nuotrauka


Kviečiame skaityti 9 žurnalo tomą, kuriame spausdinami straipsniai, parengti konferencijoje „Literatūrinis skonių žemėlapis: nuo skonio kultūros iki skonio industrijos“ (2020) skaitytų pranešimų pagrindu. Jį rasite čia.


Straipsnių rinkinys anglų k. reikšmingas tuo, kad vienoje vietoje sutelkia straipsnius, skirtus

įvairiems skonio aspektams aptarti, kultūrinių ir literatūrinių skonių žemėlapyje išryškina naujas metodologines ir praktines šios temos tyrimo gaires ir nužymi sąlyčio taškus, priklausančius skirtingų, bet tarpusavyje susisiekiančių disciplinų „kontinentams“.


Jame sutelkti straipsniai supažindina su skonio fenomeno raiška ir kultūrinėmis reikšmėmis įvairiuose kontekstuose, pagrečiui pristato Lietuvos ir Europos tyrėjų siūlomas interpretacijas nuo istorinių produktų svarbos mūsų identitetui, skirtingų valgių analizės literatūros tekstuose iki skonio kaip vertybinio kriterijaus, kuris leidžia įžengti į estetikos sritį. Skonis pasirinktas kaip semantinis kodas, padedantis gilintis į literatūros istorijos ir kultūrologijos, gastropoetikos, juslių semiotikos, estetikos, fenomenologijos sritis.


0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page